Rajčatový salát s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový salát s tuňákem
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 41308 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
120 g | Tuňák v oleji |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 128,1mg |
Draslík | 383,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčatový salát s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na dílky a vsypeme do mísy. Přidáme tuňáka v oleji, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájená vejce. Podle chuti osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. |
3 | Při podávání ozdobíme porce salátu nasekanou petrželkou. |