Recept

Vejce s rajčaty a tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Vejce s rajčaty a tuňákem 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41310

Ingredience

2 ks Cibule červená
5 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
150 g Tuňák v oleji
6 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná
Na zálivku
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 354kJ
4% Sacharidy 15 g
25% Tuky 19 g
10% Sodík 202 mg
44% Bílkoviny 25 g

Vejce s rajčaty a tuňákem postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, oloupeme, necháme vychladit a nakrájíme na plátky. Rajčata a cibuli nakrájíme na tenká kolečka, z tuňáka slijeme olej a nakrájíme na kousky. Salát rozebereme na listy, propláchneme a necháme okapat. V misce smícháme olivový olej, cukr, citronovou šťávu, sůl, pepř.

2

Dno servírovací mísy vyložíme listy salátu, poklademe plátky vajec, cibule, rajčat a kousky tuňáka. Přelijeme zálivkou a pod fólií necháme alespoň půl hodiny vychladit.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Vejce s rajčaty a tuňákem
Bomba, moc chutnalo. Snadné, rychlé. Kombinace chutí na výbornou. Určitě palec nahoru tongue
 
Nicool
Vejce s rajčaty a tuňákem
Moc pěkná fotkalove

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept