Pórkový salát s rýží a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkový salát s rýží a žampiony
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41315 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
500 g | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
150 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 379,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kmín drcený, Rýže dušená, Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pórkový salát s rýží a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. |
2 | Vařenou nebo dušenou rýži smícháme v míse s pórkem a okapanými, nadrobno nakrájenými žampiony. |
3 | V misce smícháme olivový olej s citronovou šťávou, kmínem, solí a pepřem. Zálivkou přelijeme salát a vše zlehka promícháme. |
4 | Můžeme podávat s tmavým pečivem. |