Skopový špíz s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový špíz s česnekem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 41316 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
300 g | Cibule |
150 g | Hořčice |
250 g | Okurky nakládané |
40 ml | Olej rostlinný |
4 g | Pepř černý mletý |
500 g | Skopová kýta |
300 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 208,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 99,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skopový špíz s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso zbavíme blan, omyjeme, nakrájíme na plátečky, slaninu na kostky, cibuli na osminky, česnek prolisujeme. |
2 | Maso naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme olejem. V pánvi osmažíme a bohatě potřeme česnekem. Na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu a cibuli, grilujeme na venkovním grilu nebo pečeme doma ve vyhřáté troubě. |
3 | Podáváme s hořčicí, kyselou okurkou a chlebem. |