Jednoduchý recept

Pizza s ančovičkami a cibulí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41322

Ingredience

50 g Ančovičky konzervované
3 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr třtinový
4 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Olivy černé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
500 g Těsto na pizzu
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 474kJ
2% Sacharidy 8 g
15% Tuky 11 g
42% Sodík 837 mg
20% Bílkoviny 11 g

Pizza s ančovičkami a cibulí postup přípravy receptu:

1

Ve woku rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek, rozdrcený čerstvý rozmarýn a cukr. Přikryjeme a 10 minut smažíme za občasného míchání. Přidáme do woku konzervovaná nasekaná rajčata, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

2

Těsto na pizzu vyválíme na placku 30x18 cm, přendáme těsto na pečící plech a ohneme mírně okraje. Zbylým olejem pomažeme těsto a posypeme nastrouhaným parmezánem. Přikryjeme a necháme v teple kynout 10 minut.

3

Poté na těsto rozprostřeme cibuli a rajčata, ančovičky a uschováme z nich olej. Každou ančovičku rozpůlíme a dáme do pizzy ve tvaru mížky. Olivy klademe mezi ančovičky a zakápneme uschovaným olejem.

4

V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů.

5

Pizzu rozkrájíme na 6 čtverců a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept