Pizza s ančovičkami a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s ančovičkami a cibulí
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41322 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
50 g | Ančovičky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Olivy černé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
500 g | Těsto na pizzu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 9,8mg |
Draslík | 296,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 79,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pizza s ančovičkami a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Ve woku rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek, rozdrcený čerstvý rozmarýn a cukr. Přikryjeme a 10 minut smažíme za občasného míchání. Přidáme do woku konzervovaná nasekaná rajčata, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. |
2 | Těsto na pizzu vyválíme na placku 30x18 cm, přendáme těsto na pečící plech a ohneme mírně okraje. Zbylým olejem pomažeme těsto a posypeme nastrouhaným parmezánem. Přikryjeme a necháme v teple kynout 10 minut. |
3 | Poté na těsto rozprostřeme cibuli a rajčata, ančovičky a uschováme z nich olej. Každou ančovičku rozpůlíme a dáme do pizzy ve tvaru mížky. Olivy klademe mezi ančovičky a zakápneme uschovaným olejem. |
4 | V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů. |
5 | Pizzu rozkrájíme na 6 čtverců a podáváme. |