Jednoduchý recept

Šunka s vejci neboli hemenex

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Šunka s vejci neboli hemenex 5 1
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 41329

Ingredience

1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
3 plátek Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 086kJ
0% Sacharidy 2 g
24% Tuky 18 g
24% Sodík 476 mg
40% Bílkoviny 22 g

Šunka s vejci neboli hemenex postup přípravy receptu:

1

Plátky šunky přeložíme do trojúhelníku. Nahřejeme pánev tence potřenou slunečnicovým olejem, položíme na ni trojúhelníky šunky, ohnutou stranou k okraji pánve, a prohřejeme. Potom do středu pánve vyklepneme velká vejce. Máme-li rádi tuhý bílek, ale řídký a prohřátý žloutek, oddělíme bílky a žloutky, při pečení občas pohneme pánví nebo vejci, aby se bílek rozlil po pánvi. Pečeme 4 až 5 minut, ještě jednou pohneme pánví, aby se i tuhý bílek rozlil. Pánev s vejci můžeme dát ještě pod gril nebo přiklopíme poklicí, ale dáváme pozor, aby žloutek neztuhl, ale pouze se shora prohřál. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Šunka s vejci neboli hemenex
Naše oblíbené jídlo na nedělní snídani. Jsem zvyklá připravovat pod pokličkou, pak ale žloutek zbělá na povrchu od ztuhnuté vrstvičky bílku i když je ještě vevnitř polotekutý. Dávám palec nahoru. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept