Skopový paprikáš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový paprikáš
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41337 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
280 g | Halušky |
30 ml | Olej rostlinný |
3 g | Paprika mletá pálivá |
10 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Paprika zelená |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Protlak rajčatový |
600 g | Skopová plec |
50 g | Slanina vepřová |
250 g | Smetana zakysaná 11% |
8 g | Sůl |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 270,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Halušky, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Skopová plec, Smetana zakysaná 11% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skopový paprikáš postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso bez kosti nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, zelenou papriku bez jádřince na slabé proužky, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozškvaříme slaninu, přilijeme trochu oleje, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, přidáme maso, podusíme ve vlastní šťávě, přisypeme papriky, špetku mleté pálivé papriky, přilijeme rajčatový protlak a zvolna dusíme, občas podlijeme troškou vody, ale jen tolik, aby se pokrm nepřipaloval. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme solí a pepřem. |
3 | Jako příloha jsou vhodné vařené halušky. |