Pizza po mexicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza po mexicku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 41348 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
200 g | Fazole červené sterilované |
115 g | Kukuřice cukrová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
500 g | Těsto na pizzu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 494,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 390,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Chilli paprička, Fazole červené sterilované, Kukuřice cukrová, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pizza po mexicku postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Korpusy na pizzu dáme na plech a potřeme olejem. |
2 | Smícháme v míse rajčatový protlak, nasekaná rajčata, kukuřici, fazole, sůl, pepř a chilli omáčku. Směs naneseme na korpusy. Navrch dáme pokrájenou cibuli a posypeme nastrouhaným čedarem a nakrájenou chilli papričkou na proužky. |
3 | Pečeme 20 minut, dokud se sýr neroztaví. |
4 | Ihned podáváme. |