Z miniaturních chlebů pita pizzy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Z miniaturních chlebů pita pizzy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 55 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 41366 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
16 plátek | Chléb Pita |
8 ks | Chřest bílý |
60 g | Losos uzený |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Omáčka rajčatová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
25 g | Ricotta |
1 kávová lžička | Sůl |
25 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 16,6mg |
Draslík | 94,8mg |
Vláknina | 472,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb Pita, Chřest bílý, Losos uzený, Omáčka rajčatová, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Z miniaturních chlebů pita pizzy postup přípravy receptu:
1 | Chřest pokrájíme na kousky dlouhé 2,5 cm a podélně je rozkrojíme na poloviny. Blanšírujeme ho v horké vodě cca minutu, poté ho necháme okapat a namočíme do studené vody a necháme znovu okapat. |
2 | Chlebíčky pita rozložíme na dva pečící plechy a na každý dáme lžičku rajčatové omáčky. |
3 | Dohromady smícháme sýry a rozdělíme na 16 chlebů. Uzeného lososa nakrájíme na 16 tenkých proužků a na každý chléb dáme proužek lososa a chřestu. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. |
4 | V předehřáté troubě pečeme 10 minut při teplotě 200 stupňů. |
5 | Okamžitě podáváme. |