Recept

Játrová směs na topinky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 41374

Ingredience

3 ks Jablka
300 g Játra vepřová
0,5 polévková lžíce Majoránka
50 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
120 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 841kJ
7% Sacharidy 26 g
39% Tuky 29 g
21% Sodík 416 mg
37% Bílkoviny 21 g

Játrová směs na topinky postup přípravy receptu:

1

Odblaněná játra nakrájíme na kostičky, slaninu nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

2

Na rozpáleném oleji roztavíme slaninu, přimícháme játra, promícháme a zarestujeme. Vmícháme jablka, rajčata, sůl a pepř. Směs asi pět minut dusíme. Poté do směsi přidáme česnek a majoránku a za stálého míchání odpaříme tekutinu a odstavíme.

Poznámka

Směs je vhodná na topinky z chleba, které připravíme na sádle a potřeme česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept