Marinované kotlety s pomerančovou omáčkou

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
29 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem s prolisovaným česnekem a necháme v přikryté misce marinovat.
  • 2
    Ve vodě 10 minut vaříme zeleninový bujón. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější nudličky, petrželovou nať a pažitku jemně nasekáme.
  • 3
    Na 1 lžíci másla lehce osmažíme syrovou rýži, přelijeme 0,5 l zeleninového vývaru a pod pokličkou dusíme zhruba 20 minut.
  • 4
    Na rozpáleném oleji osmažíme kotlety z obou stran i s marinádou. Poté maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vsypeme pórek a osmažíme. Pórek zalijeme zbylým vývarem a povaříme. Poté do šťávy vmícháme pomerančovou šťávu, kari a ocet.
  • 5
    Do udušené rýže vmícháme petrželovou nať a pažitku.
  • 6
    Kotlety servírujeme s kopečky rýže a přelité šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.