Recept

Dvoubarevný zmrzlinový dezert

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41385

Ingredience

Tmavá vrstva
2 polévková lžíce Koňak Armaňak
400 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vejce slepičí
250 g Čokoláda na vaření
Bílá vrstva
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vejce slepičí
90 g Čokoláda bílá
Ozdoba
10 g Máta
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
40 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 880kJ
7% Sacharidy 25 g
48% Tuky 36 g
2% Sodík 36 mg
10% Bílkoviny 6 g

Dvoubarevný zmrzlinový dezert postup přípravy receptu:

1

Uděláme vrstvy z čokolády na vaření: rozlámeme čokoládu na kousky, přidáme koňak a dáme do misky nad nádobu s horkou vodou. Mírně zahřejeme, aby se rozpustila, potom ji necháme prochladnout.

2

Formu na chlebíček vyložíme fólií. Odložíme stranou.

3

Vejce dáme do misky nad nádobu s horkou vodou. Ušleháme do pěny a dohusta, až za metlou vzniká brázda. Sejmeme ze sporáku a šleháme do vystydnutí.

4

Šleháme šlehačku, až začne držet tvar. Do prochladlé čokoládové hmoty přidáme našlehaná vejce, poté vmícháme šlehačku.

5

Polovinu čokoládové hmoty nalijeme do připravené formy a dáme asi na 15 minut do mrazničky. Zbývající směs uschováme.

6

Zatím připravíme stejným způsobem bílou čokoládovou vrstvu.

7

Nalijeme bílou i čokoládovou vrstvu na ztuhlou vrstvu ve formě a dáme mrazit 15 minut.

8

Na bílou vrstvu rozetřeme druhou část tmavé vrstvy a zmrazíme asi 30 minut, až je vrstva dost tuhá, aby se dala krájet.

9

Formu převrátíme na podávací mísu a odstraníme fólii. Ozdobíme nastříkanými pusinkami šlehačky, nastrouhanou čokoládou a větvičkami máty.

Poznámka

Před podáváním nakrájíme na tenké plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept