Dvoubarevný zmrzlinový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dvoubarevný zmrzlinový dezert
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41385 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
Tmavá vrstva | |
---|---|
250 g | Čokoláda na vaření |
2 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vejce slepičí |
Bílá vrstva | |
90 g | Čokoláda bílá |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vejce slepičí |
Ozdoba | |
40 g | Čokoláda hořká |
10 g | Máta |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 152,8mg |
Draslík | 77,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 131,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Čokoláda bílá, Vejce slepičí, Čokoláda hořká, Máta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Koňak Armaňak, Smetana 33% (šlehačka), Smetana 33% (šlehačka), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dvoubarevný zmrzlinový dezert postup přípravy receptu:
1 | Uděláme vrstvy z čokolády na vaření: rozlámeme čokoládu na kousky, přidáme koňak a dáme do misky nad nádobu s horkou vodou. Mírně zahřejeme, aby se rozpustila, potom ji necháme prochladnout. |
2 | Formu na chlebíček vyložíme fólií. Odložíme stranou. |
3 | Vejce dáme do misky nad nádobu s horkou vodou. Ušleháme do pěny a dohusta, až za metlou vzniká brázda. Sejmeme ze sporáku a šleháme do vystydnutí. |
4 | Šleháme šlehačku, až začne držet tvar. Do prochladlé čokoládové hmoty přidáme našlehaná vejce, poté vmícháme šlehačku. |
5 | Polovinu čokoládové hmoty nalijeme do připravené formy a dáme asi na 15 minut do mrazničky. Zbývající směs uschováme. |
6 | Zatím připravíme stejným způsobem bílou čokoládovou vrstvu. |
7 | Nalijeme bílou i čokoládovou vrstvu na ztuhlou vrstvu ve formě a dáme mrazit 15 minut. |
8 | Na bílou vrstvu rozetřeme druhou část tmavé vrstvy a zmrazíme asi 30 minut, až je vrstva dost tuhá, aby se dala krájet. |
9 | Formu převrátíme na podávací mísu a odstraníme fólii. Ozdobíme nastříkanými pusinkami šlehačky, nastrouhanou čokoládou a větvičkami máty. |
Poznámka
Před podáváním nakrájíme na tenké plátky.