Recept

Plněné rýžové nudle s oblohou - Ttok ččim

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 177 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 57 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 41392

Ingredience

16 g Cicimek
25 g Ginkgo
100 g Hovězí kližka
40 g Hovězí kýta
60 g Kaštany jedlé
2,3 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Mrkev kořen
6,5 ml Olej sezamový
3 ml Omáčka sójová
3,5 g Oříšky piniové
300 g Rýžový papír
5 g Shiitake houby
1 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
15 g Řeřicha
Marináda
2,3 g Cibulka jarní
2 g Cukr krupice
6,5 ml Olej sezamový
6 ml Omáčka sójová
0,1 g Pepř černý mletý
1 g Sezam - semena
1,4 g Česnek
Kořenící omáčka
2,3 g Cibulka jarní
12 g Cukr krupice
6,5 g Olej sezamový
27 ml Omáčka sójová
2 g Sezam - semena
5,5 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 230kJ
13% Sacharidy 45 g
30% Tuky 23 g
40% Sodík 803 mg
64% Bílkoviny 36 g

Plněné rýžové nudle s oblohou - Ttok ččim postup přípravy receptu:

1

Z rýžového těsta uděláme válečky, které nařežeme na 6 cm dlouhé kousky a na každém kousku uděláme 4 hlubší zářezy, a to tak, abychom válečky neprořízli. Naříznuté válečky ochutíme sójovou omáčkou. Maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a kýtu nameleme. Namleté maso ochutíme polovinou marinády. Kaštany oloupeme, ginkgo orestujeme a oloupeme a očištěnou mrkev nakrájíme na kostky a odřežeme rohy, takže mám vzniknou kouličky, které by měly být velké asi jako oloupané kaštany. Houby namočíme na hodinu do vody a potom je osušíme promnutím v utěrce. U hub odřežeme nožičky a hlavičky nakrájíme na silnější nudličky. Pinie oloupeme usušíme promnutím v utěrce. Cicimek očistíme promnutím v bavlněné utěrce, nakrájíme dužinu, kterou svineme. Cibulku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

2

Na pánvi necháme stuhnout celé vejce, které nakrájíme na kosočtverce na konečnou oblohu. Z mouky, vejce a vody uděláme těsto, které ochutíme solí a vmícháme nasekanou řeřichu. Z těsta usmažíme omeletu na konečnou oblohu.

3

Zářezy v rýžových válečcích naplníme umletým masem. Hovězí kližku dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut. Vařené maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme jej na plátky 2 x 3 cm. Tyto kousky masa smícháme s druhou polovinou marinády. Vývar přecedíme přes utěrku, vývar osolíme a asi 2 minuty v něm povaříme kousky mrkve.

4

Po dvou minutách přidáme do hrnce kližku, kaštany, houby a rozmícháme v něm polovinu kořenící omáčky. Vývar vaříme 5 minut na prudkém ohni, potom přidáme svinutou dužinu cicimku, rýžové válečky a přimícháme druhou polovinu kořenící omáčky a vaříme 13 minut na mírnějším ohni. Na konec přidáme piniové oříšky a ginko. Pokrm podáváme teplý v miskách, ozdobený vaječnou omeletou.

Poznámka

Rýžové válečky se nevaří hned od začátku, aby nepopraskaly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept