Malinová marmeláda

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 800gramůMaliny
    • 3centilitryVíno portské
    • 1kusCukr želírovací
    • 1150gramůCukr krupice
Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
181 g
Vláknina
7 g
Cukr
166 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maliny očistíme, omyjeme a necháme okapat.
  • 2
    Do velkého hrnce vložíme maliny, zalijeme portským vínem. Želírovací prášek smícháme se 2 lžícemi cukru a přidáme do hrnce. Směs přivedeme k varu a přisypeme zbytek cukru.
  • 3
    Potom směs za stálého míchání povaříme 5 minut a hrnec sundáme ze sporáku.
  • 4
    Takto připravenou marmeládu nalijeme do nahřátých skleniček, které vzduchotěsně uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.