Hejtmanský měšec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hejtmanský měšec
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 414 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
50 g | Citrony |
10 g | Hořčice |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Paprika mletá sladká |
300 g | Párky jemné |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
100 g | Slanina vepřová |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
40 g | Vejce slepičí |
750 g | Vepřová plec |
600 ml | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 90,5mg |
Draslík | 412,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová plec, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hejtmanský měšec postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec opláchneme a přes vlákno nakrájíme na plátky, které rozklepeme doširoka. |
2 | Do středu plátků položíme propláchnuté, okapané a překrájené kysané zelí, díl oloupaného párku, plátek vařeného vejce a na kostičky nakrájenou slaninu. Maso s náplní osolíme, opepříme a vytvarujeme do tvaru měšce. Kraje plátků svážeme nití. |
3 | Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přisypeme mletou papriku a částečně zpěníme. |
4 | Do tohoto základu vložíme měšce, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme v troubě doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme. |
5 | Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a krátce povaříme. |
6 | Potom přidáme smetanu, hořčici a citronovou šťávu. Za stálého míchání dobře povaříme. |
7 | Nakonec omáčku přecedíme zpět na měšce a společně krátce podusíme. |