Jednoduchý recept

Mung dhál suchý

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 41406

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
5 ks Chilli paprička
0,5 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Kmín římský
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
6 dl Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 kávová lžička Česnek
150 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 414kJ
7% Sacharidy 27 g
29% Tuky 22 g
10% Sodík 207 mg
19% Bílkoviny 11 g

Mung dhál suchý postup přípravy receptu:

1

Čočku propereme pod studenou tekoucí vodou a dáme do pánve. Přidáme zázvor, koriandr, mletý kmín, rozetřený česnek, mleté chilli a promícháme. Zalijeme vodou, aby byla čočka ponořená a vaříme, dokud není měkká. Osolíme a přendáme do nádoby, ve které ji budeme podávat. Udržujeme v teple.

2

Rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme chilli papričky, bílý kmín a osmahneme.

3

Baghár nalijeme na čočku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept