Recept

Hovězí maso na kari s bazalkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 41408

Ingredience

250 g Bambusové výhonky
1 ks Chilli paprička zelená
4 polévková lžíce Cukr palmový
700 g Hovězí svíčková
2 kávová lžička Kari pasta
800 ml Kokosové mléko
4 kávová lžička Kurkuma
4 polévková lžíce Omáčka rybí
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
30 g Thajská bazalka

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 789kJ
5% Sacharidy 17 g
50% Tuky 38 g
33% Sodík 661 mg
87% Bílkoviny 49 g

Hovězí maso na kari s bazalkou postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky silné asi 1 cm. Zelenou chilli papričku opláchneme, osušíme a odstraníme z ní semínka. Poté její dužinu nasekáme na drobné kousky. Omyjeme a osušíme také thajskou bazalku a bambusové výhonky. Výhonky nakrájíme na kousky o tloušťce asi 1 cm.

2

Do připraveného woku vložíme kari pastu a zahřejeme ji. Z povrchu kokosového mléka sebereme smetanu a přidáme ji do woku. Vaříme ji, až se na povrchu tekutiny ve woku objeví žlutá vrstva.

3

Posypeme kurkumou, přidáme do pánve pokrájené maso, 2/3 listů thajské bazalky. Posypeme palmovým cukrem a vlijeme 1/2 kokosového mléka. Povaříme 4 minuty, a poté do pánve nalijeme ještě zbylé kokosové mléko.

4

Vložíme nasekanou chilli papričku společně s bambusovými výhonky a dusíme ještě po dobu dalších 4 minut. Nakonec zakápneme rybí omáčkou, osolíme, opepříme a nasypeme zbylou posekanou bazalku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept