Borůvkovo-pomerančová marmeláda

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče omyjeme, osušíme, kůru oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Pomerančovou dužinu zbavíme slabé bílé slupky a nakrájíme na malé kousky. Borůvky očistíme, omyjeme a necháme okapat.
  • 2
    Do velkého hrnce vložíme pomerančovou dužinu i kůru, borůvky, želírovací cukr a vše důkladně promícháme. Směs přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání povaříme 5 minut. Potom hrnec sundáme ze sporáku.
  • 3
    Připravenou marmeládu nalijeme do zavařovacích skleniček a vzduchotěsně uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.