Jednoduchý recept

Brambory bombajské

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 41421
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 kg Brambory
3 dl Jogurt krémový bílý natur
1 kávová lžička Koření panch phoron
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
3 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 897kJ
10% Sacharidy 36 g
5% Tuky 4 g
11% Sodík 220 mg
17% Bílkoviny 10 g

Brambory bombajské postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce osolené studené vody vložíme celé brambory, přivedem k varu a necháme částečně povařit - cca 15 minut.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme kurkumu, koření panch phoron, jogurt, sůl a rajčatový protlak. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut.

3

Brambory slijeme, nakrájíme každý na 4 díly, přidáme je do pánve a přikryté vaříme cca 5 minut.

4

Poté je přendáme do kastrolu a pečeme přikryté v předehřáté troubě 40 minut při teplotě 180 stupňů.

5

Posypeme koriandrem a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept