Jednoduchý recept

Švestková povidla s portským vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 165 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41427

Ingredience

250 g Cukr želírovací
3 polévková lžíce Slivovice
2 cl Víno portské
2,5 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 301kJ
37% Sacharidy 133 g
2% Tuky 2 g
0% Sodík 0 mg
8% Bílkoviny 4 g

Švestková povidla s portským vínem postup přípravy receptu:

1

Švestky omyjeme, zbavíme pecek, rozpůlíme a půlky rozkrájíme na menší kousky. Švestky vložíme do pekáče a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Během pečení švestky občas promícháme.

2

Pekáč vyjmeme, přidáme želírovací cukr, portské víno, promícháme a na sporáku přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut, nakonec přimícháme 3 lžíce slivovice a ještě 1 minutu povaříme, potom pekáč ze sporáku stáhneme.

3

Povidla nalijeme do připravených zavařovacích sklenic a vzduchotěsně je uzavřeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept