Rozinkové čatní s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rozinkové čatní s česnekem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41433 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,3 kávová lžička | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Mandle |
400 ml | Ocet vinný |
400 g | Rozinky tmavé |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 166,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cukr moučkový, Hřebíček, Mandle, Ocet vinný, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rozinkové čatní s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Rozinky necháme namáčet v octě cca 24 hodin. Poté přidáme utřený česnek, všechno koření, nasekané mandle a ochutíme cukrem a solí. |
2 | Přivedeme k varu a za stálého míchání zvolna vaříme, dokud směs nezhoustne na sirup. Vlijeme do sklenic, zavíčkujeme a odložíme na pozdější použití. |
Poznámka
Čas přípravy je, bez doby namáčení rozinek, 24 hodin.