Jednoduchý recept

Bílá čokoládová zmrzlina

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41439

Ingredience

125 g Cukr krupice
300 ml Mléko plnotučné
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
200 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 596kJ
15% Sacharidy 54 g
55% Tuky 41 g
2% Sodík 48 mg
17% Bílkoviny 9 g

Bílá čokoládová zmrzlina postup přípravy receptu:

1

Ušleháme do pěny žloutky a cukr.

2

V hrnci přivedeme mléko a rozlámanou čokoládu téměř k varu. Trochu horkého mléka přilijeme ke žloutkové směsi a postupně vmícháme všechno mléko.

3

Dáme všechno zpět do hrnce a pomalu zahříváme za stálého míchání, až zmizí pěna a směs se přichytává ke spodku vařečky. Nevaříme.

4

Hmotu necháme vychladnout a vmícháme šlehačku. Vše nalijeme do mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 3 hodiny. Poté přendáme do mísy a rozmícháme, aby se rozbily ledové krystalky. Vrátíme do mrazuvzdorné nádoby. Necháme v mrazničce 2 hodiny. Opět rozmícháme a mrazíme ještě 2 hodiny. Vyndáme 30 minut před podáváním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept