Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41449

Ingredience

30 g Kandovaná pomerančová kůra
30 g Meruňky sušené
2 polévková lžíce Rum
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
30 g Třešně kandované
600 ml Zmrzlina jahodová
600 ml Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 638kJ
13% Sacharidy 46 g
28% Tuky 21 g
5% Sodík 109 mg
10% Bílkoviny 6 g

Tříbarevná zmrzlina postup přípravy receptu:

1

Formu na biskupský chlebíček vychladíme. Do misky vložíme nakrájené meruňky, kandované třešně a kandovanou kůru. Přilijeme rum a dobře

2

promícháme a necháme nasáknout. Mezitím připravíme zmrzlinové vrstvy.

3

Necháme zmrzliny změknout. Vanilkovou zmrzlinu stejnoměrně rozetřeme na dno vychlazené formy. Dáme zmrazit, až směs ztuhne.

4

Do ušlehané šlehačky vmícháme ovocnou a rumovou směs. Tuto druhou směs rozetřeme do formy a uhladíme povrch. Dáme směs opět mrazit, až ztuhne.

5

Jahodovou zmrzlinu necháme změknout, pak ji rozetřeme stejnoměrně na ovocnou vrstvu. Vše přikryjeme a necháme mrazit 8 hodin.

6

Formu ponoříme do teplé vody a potom vyklopíme na mísu. Nakrájíme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept