Jednoduchý recept

Skopová kýta na víně

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41479

Ingredience

2 g Bobkový list
400 g Brambory vařené
80 g Cibule
10 g Citronová kůra
25 g Máslo čerstvé
3 g Nové koření celé
40 ml Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
600 g Skopová kýta
60 g Slanina vepřová
8 g Sůl
250 ml Víno bílé
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 530kJ
7% Sacharidy 26 g
54% Tuky 40 g
57% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Skopová kýta na víně postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na menší hranolky, citronovou kůru nastrouháme. Slaninou prošpikujeme kýtu a zprudka ji osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran. Přendáme ji do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, lžíci másla, bobkový list, citronovou kůru, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 50 minut, podle potřeby podléváme vodou a maso přeléváme výpekem.

2

Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept