Skopová kýta na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová kýta na víně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 41479 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
400 g | Brambory vařené |
80 g | Cibule |
10 g | Citronová kůra |
25 g | Máslo čerstvé |
3 g | Nové koření celé |
40 ml | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
600 g | Skopová kýta |
60 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 17,7mg |
Draslík | 456,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 45,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Cibule, Citronová kůra, Nové koření celé, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová kýta na víně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na menší hranolky, citronovou kůru nastrouháme. Slaninou prošpikujeme kýtu a zprudka ji osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran. Přendáme ji do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, lžíci másla, bobkový list, citronovou kůru, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 50 minut, podle potřeby podléváme vodou a maso přeléváme výpekem. |
2 | Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem. |