Flíčky na lívanečníku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flíčky na lívanečníku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41487 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 g | Kmín drcený |
1 dl | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
9 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
400 g | Těstoviny flíčky |
250 g | Uzené maso vařené |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 206,5mg |
Draslík | 87,6mg |
Vláknina | 820,0mg |
Vitamín A | 221,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Těstoviny flíčky, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Flíčky na lívanečníku postup přípravy receptu:
1 | Flíčky uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme a necháme okapat. |
2 | Uzené maso nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, kmín a pepř a nakonec scezené flíčky. Zakapeme olejem a dokonale promícháme. |
3 | Na lívanečníku pak pečeme dozlatova a podáváme posypané strouhaným sýrem. |
Poznámka
Voda na vaření podle potřeby.