Broskvové čatní s cherry rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvové čatní s cherry rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41494 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
250 g | Broskve |
250 g | Cukr želírovací |
2 cl | Džus broskvový |
2 kávová lžička | Kari koření |
200 g | Mrkev kořen |
1 cl | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 282,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Džus broskvový, Kari koření, Ocet vinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvové čatní s cherry rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Broskve omyjeme, zbavíme pecek a dužinu nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka omyjeme, slupku nařízneme do kříže a spaříme ve vroucí vodě. Pak slupku oloupeme a rajčátka překrojíme na polovinu. Mrkev omyjeme, očistíme a nahrubo nastrouháme. |
2 | Do hrnce vložíme kousky broskví, rajčátka, mrkev, přidáme vinný ocet, broskvový džus a želírovací cukr. Promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme na mírném ohni 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme kari koření. |
3 | Hotové čatní naplníme do zavařeninový sklenic a sklenice vzduchotěsně uzavřeme. |