Jednoduchý recept

Vepřový řízek podle Petra Voka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 415

Ingredience

200 g Cibule
100 g Citrony
700 ml Hovězí vývar základní
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Nové koření celé
50 g Slanina vepřová
20 g Sůl
150 g Tuk
750 g Vepřová kýta
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 525kJ
2% Sacharidy 8 g
38% Tuky 29 g
53% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Vepřový řízek podle Petra Voka postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu opláchneme ve vlažné vodě a přes vlákno nakrájíme na řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.

2

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova.

3

Do základu přidáme řízky, zvolna je opečeme, zalijeme částí teplého vývaru, přidáme nové koření a dusíme.

4

Téměř měkké řízky přendáme do čistého kastrolu, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vlažným vývarem. Přidáme citronovou šťávu, bílé víno, krátce povaříme a přecedíme na řízky.

5

Slaninu očistíme, nakrájíme na malé kostičky, roztavíme a přidáme k řízkům se štávou.

6

Nakonec podle potřeby dosolíme a vše ještě povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept