Jednoduchý recept

Margherita pizza

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41512
Kategorie: Pizza

Ingredience

2 kávová lžička Bazalka sušená
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Cukr krupice
7 g Droždí
350 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 932kJ
21% Sacharidy 76 g
13% Tuky 10 g
18% Sodík 362 mg
30% Bílkoviny 17 g
Margherita pizza

Margherita pizza postup přípravy receptu:

1

Do odměrky dáme droždí, cukr a smícháme s 50 ml vody. V teple necháme stát 15 minut, dokud kvásek nevzejde. Smícháme mouku se solí a uděláme doprostřed důlek, přidáme olej, kvasnice a zbylou vodu. Vymícháme hladké těsto.

2

Těsto vyklopíme na vál a hněteme, dokud nebude vláčné. Poté dáme do mísy, přikryjeme fólií a necháme stát, dokud nenabude, cca 30 minut.

3

Poté těsto vyválíme, rukama vytáhneme a dáme na vymazaný plech.

4

Do pánve dáme nakrájená konzervovaná rajčata, rozetřený česnek, bazalku, sůl, pepř, olivový olej a necháme 20 minut vařit. Vmícháme rajčatový protlak a necháme vychladnout. Poté směs naneseme na těsto a posypeme nakrájenou mozzarellou a parmezánem.

5

V předehřáté troubě pečeme 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.

6

Podáváme horké.

Poznámka

Voda musí být vlažná.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept