Jednoduchý recept

Provensálský chléb

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4152

Ingredience

2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
1 polévková lžíce Cukr krupice
40 g Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 708 kcal
Kilojoule 2 960kJ
27% Sacharidy 98 g
36% Tuky 27 g
28% Sodík 556 mg
31% Bílkoviny 17 g

Provensálský chléb postup přípravy receptu:

1

Nasypeme mouku do mísy a do důlku rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem a zalijeme 2 lžícemi teplé vody. Zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.

2

Přidáme olivový olej, provensálské bylinky, sůl a nakrájený česnek.Zpracujeme těsto, které poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a dáme vykynout do tepla.

3

Poté prohněteme, rozdělíme na půl a vytvoříme dva bochníky. Potřeme je olivovým olejem.

4

Pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept