Jednoduchý recept

Anna brambory

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Anna brambory 5 1
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41530

Ingredience

675 g Brambory
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 896kJ
6% Sacharidy 22 g
17% Tuky 13 g
11% Sodík 211 mg
8% Bílkoviny 5 g

Anna brambory postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem. Brambory nakrájíme na tenké plátky a vysušíme je. Dno zapékací mísy poklademe vrstvou brambor, pokapeme máslem a posypeme čtvrtinou sekaného oregana a tymiánu. Osolíme a opepříme. Takto pokračujeme ve vrstvení, dokud vše nespotřebujeme. Horní vrstvu brambor pomažeme máslem a zapékací mísu zakryjeme a v předehřáté troubě pečeme 90 minut při teplotě 190 stupňů Celsia.

2

Brambory musí být zlatavé. Ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Anna brambory
Tyto brambůrky se mi hodily k dnešnímu obědu. Dělala jsem pečený bůček a hledala jsem vhodnou variantu přílohy. Jsou vynikající, dělají se dobře a rychle, protože jsou nakrájené na plátky. Jen jsem je nedávala našemu malému synovi, protože se mi upekly do křupava blink a nechtěla jsem, aby se mu hůř kousaly. Pro dospělého je to však výborná pochoutka tongue. Vřele všem doporučuji tento rychlý a snadný recept vyzkoušet.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept