Video recept

Rajčatový koláč s olivami

  • Itálie
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Rajčatový koláč s olivami 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 41536

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
125 g Mozzarella
3 polévková lžíce Olej olivový
90 g Olivy černé
140 g Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
3 stroužek Česnek
makový korpus
1 polévková lžíce Cukr třtinový
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
90 g Mák - semena
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 243kJ
14% Sacharidy 52 g
34% Tuky 26 g
14% Sodík 273 mg
23% Bílkoviny 13 g

Rajčatový koláč s olivami postup přípravy receptu:

1

Mouku zpracujeme s máslem, mákem, cukrem, solí a pepřem na drobenku. Přilijeme vodu a vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme 30 minut v chladničce.

2

V pánvi na rozehřátém oleji opékáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a nadrcený česnek 3-5 minut. Přidáme rajčatový protlak, rajčata, nasekanou bazalku a cukr. Směs podle chuti osolíme, opepříme a podusíme 5-7 minut do zhoustnutí.

3

Těsto rozválíme a vložíme do kulaté koláčové formy o průměru 30cm. Okraje trochu vytáhneme a dno propícháme vidličkou. Korpus předpékáme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia 15 minut.

4

Potom na korpus rozprostřeme vychladlou rajčatovou náplň, posypeme nastrouhaným sýrem, olivami a pečeme ještě 15-20 minut.

5

Koláč ozdobíme nasekanou bazalkou a můžeme podávat teplý i studený.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept