Video recept

Houbové lasagne s čedarem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41550

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
500 g Houby čerstvé
150 g Lasagne
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Rajčata
300 g Sýr Čedar
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
500 g Špenát listový mražený
bílá omáčka
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
900 ml Mléko polotučné
90 g Mouka pšeničná hladká T 650
90 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 722kJ
15% Sacharidy 56 g
48% Tuky 36 g
23% Sodík 462 mg
54% Bílkoviny 31 g

Houbové lasagne s čedarem postup přípravy receptu:

1

V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme očištěné, nakrájené houby, rozdrcený česnek a smažíme 5 minut. Přisypeme hladkou mouku a mícháme ještě 1 minutu. Přidáme rajčata, nasekanou bazalku a podle chuti osolíme a opepříme. Pod pokličkou dusíme 20 minut.

2

Příprava omáčky: Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme mouku, krátce zamícháme a postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání vaříme zvolna 2-3 minuty. Okořeníme, ochutíme hořčicí a odstavíme z plotny.

3

Rozmrazený špenát osolíme a opepříme, lžící z něj vytvarujeme kuličky.

4

Do zapékací mísy nalijeme 1/3 houbové směsi a navrch položíme část špenátových kuliček. Pokryjeme 1/3 omáčky a 1/3 nastrouhaného čedaru. Navrch položíme polovinu lasagní. Vrstvy opakujeme, nakonec povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

5

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut dozlatova.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept