Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41559

Ingredience

90 g Cukr krupice
90 g Mouka pšeničná hladká
15 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí
Náplň
150 g Jahody zahradní
300 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 113kJ
7% Sacharidy 24 g
23% Tuky 17 g
2% Sodík 31 mg
9% Bílkoviny 5 g

Jahodový piškot postup přípravy receptu:

1

Vejce a cukr šleháme elektrickou metlou na nejvyšší rychlost, až zůstává brázda.

2

Prosijeme polovinu mouky a jemně ji vmícháme. Postup opakujeme se zbývající moukou. Těsto rozdělíme do dvou máslem vymazaných a hrubou moukou vysypaných forem. Povrch uhladíme stěrkou.

3

Pečeme asi 20-25 minut v troubě předehřáté na 190 °C, až těsto nabude, zezlátne a začne se uvolňovat od okraje. Dort vyklopíme na

4

drátěnou podložku a necháme vychladnout.

5

Jednu vrstvu potřeme polovinou šlehačky. Rozdělíme na ni nakrájené jahody.

6

Druhou vrstvu piškotu dáme navrch a lehce ji přimáčkneme. Povrch dortu potřeme zbývající šlehačkou a ozdobíme půlkami jahod. Necháme prochladnout a potom dort vyklopíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept