Jednoduchý recept

Halušky se zelím a uzeným

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Halušky se zelím a uzeným 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 4156
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Brambory
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
750 g Vepřové maso uzené
2 l Voda pitná
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 725kJ
3% Sacharidy 11 g
30% Tuky 23 g
104% Sodík 2 g
69% Bílkoviny 39 g

Halušky se zelím a uzeným postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a nastrouháme brambory, osolíme. Vmícháme dvě vejce a přidáme mouku, vznikne tužší těsto.

2

Zelí připravíme obvyklým způsobem.

3

Dáme vařit vodu a do vroucí vody pomocí haluškovacího cedníku protlačíme těsto. Krátce povaříme a slijeme. Smícháme halušky se zelím.

4

Nakrájíme uzené maso vmícháme k haluškám se zelím a na talíři omastíme.

Komentáře a hodnocení

 
Beata
Halušky se zelím a uzeným
Halušky máme moc rádi. Zvýšila jsem jen trochu množství brambor, mouku dávám dle potřeby, až vznikne hustější těsto.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept