Jednoduchý recept

Rybízová roláda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41561

Ingredience

125 g Cukr krupice
125 g Mouka pšeničná hladká
20 g Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí
Náplň
4 polévková lžíce Marmeláda rybízová

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 798kJ
9% Sacharidy 31 g
7% Tuky 5 g
2% Sodík 41 mg
10% Bílkoviny 5 g

Rybízová roláda postup přípravy receptu:

1

Na plech dáme pečící papír a ten potřeme máslem.

2

Vejce a cukr šleháme do pěny elektrickou metlou, až zůstává brázda.

3

Přidáme mouku a lehce vmícháme hmoty z vajec a cukru. Těsto stejnoměrně rozetřeme do připravené formy. Pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C, až roláda zezlátne a začne se uvolňovat od stěn plechu.

4

Piškot vyklopíme na bohatě pocukrovaný papír. Odloupneme papír z pečení a strany piškotu seřízneme ostrým nožem. Roládu a pečicí papír srolujeme dohromady. Necháme stát asi 2-3 minuty.

5

Potřeme roládu ohřátou marmeládou a zase ji stočíme. Zabalíme pevně do fólie a necháme zcela vychladnout. Vybalíme ji z fólie, pocukrujeme a před podáváním roládu nakrájíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept