Recept

Hovězí závitky na červeném víně s jablkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 41568

Ingredience

0,3 ks Bujón hovězí
600 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
3 ks Hřebíček
1 ks Jablka
60 g Kapie sterilovaná
60 g Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
90 g Sýr Eidam cihla 30%
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 208kJ
6% Sacharidy 21 g
32% Tuky 24 g
29% Sodík 580 mg
80% Bílkoviny 45 g

Hovězí závitky na červeném víně s jablkem postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko nakrájíme na kostičky, naloženou kapii nakrájíme na nudličky, v 250 ml vody uvaříme 1/4 kostky hovězího bujónu.

2

Plátky masa víc naklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí. Na plátek položíme 30 g sýra, třetinu jablka, třetinu kapie a jeden hřebíček. Každý jednotlivý plátek pevně zavineme, sepneme jehlou a obalíme v mouce.

3

V rendlíku rozpustíme slaninu a opečeme na ní závitky ze všech stran. Poté závitky podlijeme vínem a připraveným vývarem. Maso pod poklicí dusíme, až je měkké.

4

Závitky vyjmeme, vytáhneme jehly a maso držíme na teple.

5

Do čistého rendlíku přecedíme omáčku a je-li třeba, osolíme ji a opepříme.

6

Závitky servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept