Hovězí závitky na červeném víně s jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky na červeném víně s jablkem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41568 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Bujón hovězí |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
600 g | Hovězí maso zadní |
3 ks | Hřebíček |
1 ks | Jablka |
60 g | Kapie sterilovaná |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
90 g | Sýr Eidam cihla 30% |
250 ml | Víno červené |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 107,4mg |
Draslík | 202,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Hřebíček, Jablka, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Hovězí maso zadní, Kapie sterilovaná, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí závitky na červeném víně s jablkem postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko nakrájíme na kostičky, naloženou kapii nakrájíme na nudličky, v 250 ml vody uvaříme 1/4 kostky hovězího bujónu. |
2 | Plátky masa víc naklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí. Na plátek položíme 30 g sýra, třetinu jablka, třetinu kapie a jeden hřebíček. Každý jednotlivý plátek pevně zavineme, sepneme jehlou a obalíme v mouce. |
3 | V rendlíku rozpustíme slaninu a opečeme na ní závitky ze všech stran. Poté závitky podlijeme vínem a připraveným vývarem. Maso pod poklicí dusíme, až je měkké. |
4 | Závitky vyjmeme, vytáhneme jehly a maso držíme na teple. |
5 | Do čistého rendlíku přecedíme omáčku a je-li třeba, osolíme ji a opepříme. |
6 | Závitky servírujeme přelité omáčkou. |