Plněné kotlety se smetanovou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
46 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlík nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme nadrobno, šunku nakrájíme na tenké nudličky, česnek prolisujeme, vejce rozšleháme, kotlety nakrájíme na silnější plátky.
  • 2
    Rohlík zalijeme trochou vody a necháme vsáknout. Poté smícháme s cibulí, šunkou, petrželovou natí a vejcem a nádivku dobře promícháme.
  • 3
    V kotletách utvoříme ostrým nožem kapsu, vyplníme nádivkou, sepneme jehlou a maso osolíme a opepříme. Z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a držíme na teple.
  • 4
    Do rozpuštěného másla zašleháme česnek, kečup, rozmarýn a smetanu, osolíme a opepříme. Směs promícháme a na mírném plameni chvilku povaříme. Poté omáčku propasírujeme do čistého rendlíku.
  • 5
    Do vroucí osolené vody vhodíme očištěné a překrájené fazolové lusky a zhruba 10 minut povaříme. Poté lusky scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
  • 6
    Kotlety servírujeme přelité omáčkou a s fazolkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.