Plněné kotlety se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné kotlety se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41590 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Šunka dušená |
4 plátek | Vepřové kotlety |
50 ml | Voda pitná |
Na omáčku | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Kečup |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na fazole | |
500 g | Fazolové lusky zelené |
0,3 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 66,9mg |
Draslík | 338,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Česnek, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Fazolové lusky zelené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Šunka dušená, Vepřové kotlety, Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné kotlety se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rohlík nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme nadrobno, šunku nakrájíme na tenké nudličky, česnek prolisujeme, vejce rozšleháme, kotlety nakrájíme na silnější plátky. |
2 | Rohlík zalijeme trochou vody a necháme vsáknout. Poté smícháme s cibulí, šunkou, petrželovou natí a vejcem a nádivku dobře promícháme. |
3 | V kotletách utvoříme ostrým nožem kapsu, vyplníme nádivkou, sepneme jehlou a maso osolíme a opepříme. Z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a držíme na teple. |
4 | Do rozpuštěného másla zašleháme česnek, kečup, rozmarýn a smetanu, osolíme a opepříme. Směs promícháme a na mírném plameni chvilku povaříme. Poté omáčku propasírujeme do čistého rendlíku. |
5 | Do vroucí osolené vody vhodíme očištěné a překrájené fazolové lusky a zhruba 10 minut povaříme. Poté lusky scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. |
6 | Kotlety servírujeme přelité omáčkou a s fazolkami. |