Jednoduchý recept

Brambory šafránové

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41592

Ingredience

675 g Brambory
1 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
6 polévková lžíce Voda pitná
5 polévková lžíce Víno bílé
5 polévková lžíce Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 164 kcal
Kilojoule 686kJ
7% Sacharidy 27 g
5% Tuky 4 g
14% Sodík 275 mg
10% Bílkoviny 5 g

Brambory šafránové postup přípravy receptu:

1

Do misky dáme lžičku šafránu a přelijeme vařící vodou, necháme 10 minut vyluhovat.

2

Do pekáče dáme neoloupané brambory nakrájené na díly, nakrájenou červenou cibuli na 8 dílů a utřený česnek. Přidáme olej, hořčici, vinný ocet, bílé víno, zeleninový vývar, šafránovou vodu, rozmarýn, sůl a pepř.

3

Přikrytý pokrm pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 30 minut. Poté odkryjeme a pečeme brambory ještě 10 minut.

4

Podáváme horké.

Poznámka

Voda vroucí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept