Brambory šafránové

65 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
104 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky dáme lžičku šafránu a přelijeme vařící vodou, necháme 10 minut vyluhovat.
  • 2
    Do pekáče dáme neoloupané brambory nakrájené na díly, nakrájenou červenou cibuli na 8 dílů a utřený česnek. Přidáme olej, hořčici, vinný ocet, bílé víno, zeleninový vývar, šafránovou vodu, rozmarýn, sůl a pepř.
  • 3
    Přikrytý pokrm pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 30 minut. Poté odkryjeme a pečeme brambory ještě 10 minut.
  • 4
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.