Jednoduchý recept

Novohradský vepřový plátek

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Novohradský vepřový plátek 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 416
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Cibule
500 g Lečo sterilované
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
300 ml Smetana 12% (konzumní)
40 g Sůl
100 g Tuk
1000 g Vepřový bok
500 ml Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 706 kcal
Kilojoule 2 953kJ
4% Sacharidy 13 g
90% Tuky 67 g
86% Sodík 2 g
22% Bílkoviny 13 g
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí. Nakrájíme jej na silnější plátky (1ks na porci), mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.

2

Na rozehřátém tuku plátky masa po obou stranách opečeme.

3

V tuku od opékání masa osmahneme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme papriku, lečo a směs nalijeme na plátky masa. V troubě dusíme doměkka.

4

V polovině dušení přilijeme zbylou vodu a smetanu rozšlehanou s prosátou moukou. Dusíme doměkka.

5

Nakonec přidáme žampiony nakrájené na plátky a ještě podusíme.

Komentáře a hodnocení

 
Beata
Novohradský vepřový plátek
Místo bůčku jsem použila libové vepřové maso. Rodině chutnalo.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept