Velikonoční kořeněná vajíčka z mletého masa

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
39 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
709 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno, ve víně rozšleháme sójovou omáčku, worcester, cukr, zázvor, mletou papriku, sůl a pepř.
  • 2
    Do mletého masa vlijeme směs vína, přidáme petrželovou nať, mouku a dobře promícháme. Směs necháme v chladničce alespoň půl hodiny odpočinout.
  • 3
    Ze směsi tvarujeme menší karbanátky do podoby slepičích vajec a pomalu je ze všech stran smažíme na rozpáleném oleji.
  • 4
    Talíře vyložíme listy omytého salátu a vajíčka servírujeme na plátcích omytého rajčete.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.