Jednoduchý recept

Velikonoční kořeněná vajíčka z mletého masa

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Velikonoční kořeněná vajíčka z mletého masa 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 41601

Ingredience

0,5 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr krupice
400 g Maso mleté - mix
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rajčata
0,5 ks Salát hlávkový
0,5 kávová lžička Sůl
40 ml Víno bílé
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 726kJ
1% Sacharidy 4 g
52% Tuky 39 g
4% Sodík 82 mg
16% Bílkoviny 9 g

Velikonoční kořeněná vajíčka z mletého masa postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno, ve víně rozšleháme sójovou omáčku, worcester, cukr, zázvor, mletou papriku, sůl a pepř.

2

Do mletého masa vlijeme směs vína, přidáme petrželovou nať, mouku a dobře promícháme. Směs necháme v chladničce alespoň půl hodiny odpočinout.

3

Ze směsi tvarujeme menší karbanátky do podoby slepičích vajec a pomalu je ze všech stran smažíme na rozpáleném oleji.

4

Talíře vyložíme listy omytého salátu a vajíčka servírujeme na plátcích omytého rajčete.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept