Jednoduchý recept

Hovězí svíčkové bifteky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 41618

Ingredience

1 kg Hovězí svíčková
200 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
10 g Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 118kJ
1% Sacharidy 2 g
42% Tuky 32 g
11% Sodík 224 mg
66% Bílkoviny 37 g

Hovězí svíčkové bifteky postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou umyjeme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme.

2

V pánvi rozpálíme olej, přidáme na kolečka nakrájený česnek a filety svíčkové zprudka z obou stran opečeme.

3

Opečené bifteky z pánve skládáme na plech, po obou stranách je potřeme máslem, posypeme oreganem, přidáme rozmarýn, plech vložíme do horké trouby a maso v ní pečeme nejdéle 15 minut.

4

Upečené bifteky z plechu porcujeme hned na talíře, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Poznámka

Bifteky servírujeme teplé na vyhřátém talíři, vhodnou přílohou jsou smažené hranolky. Na talíř přidáme čerstvou zeleninu a k bifteku plátek citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept