Masová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masová roláda
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4162 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
500 g | Maso mleté - mix |
1 špetka | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
5 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 339,7mg |
Draslík | 141,9mg |
Vláknina | 352,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Masová roláda postup přípravy receptu:
1 | Osolíme, opepříme a promícháme maso s jedním vejcem a dvěma lžícemi vody. |
2 | Rozetřeme na pomoučněný vál, poklademe šunkou, nakrájenými vejci, pažitkou a utvoříme váleček. |
3 | Položíme na pekáč s uškvařenou slaninou, podlijeme občas vodou a pečeme dorůžova. |
Poznámka
4 vejce uvaříme