Zapečená vejce s balkánským sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená vejce s balkánským sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 41624 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Sýr balkánský |
12 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 883,3mg |
Draslík | 337,4mg |
Vláknina | 421,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr balkánský, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečená vejce s balkánským sýrem postup přípravy receptu:
1 | Na dno každé zapékací misky dáme 15 g másla, poprášíme mletou sladkou paprikou a vsypeme 125 g rozdrobeného sýru. Pečeme v troubě na 150°C asi pět minut. |
2 | Poté do každé misky vložíme 3 ztracená vejce, přelijeme čtvrtinou rozpuštěného másla, poprášíme pepřem, mletou pálivou paprikou a tři minuty zapékáme. Vejce podáváme v miskách, zdobíme jemně nasekanou petrželovou natí. |
3 | Ztracená vejce: Do vroucí osolené vody s octem postupně opatrně rozklepneme vejce a vaříme zhruba 4 minuty. Vejce poté děrovanou sběračkou vyjmeme, necháme okapat a klademe do zapékacích misek. |