Krupicové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové knedlíky
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4163 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
5 dl | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
200 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 540,7mg |
Draslík | 156,1mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krupicové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Mléko osolíme, osladíme a přivedeme k varu. |
2 | Přidáme krupici a za stálého míchání uvaříme kaši. |
3 | Necháme vychladnout. Vmícháme vejce, cukr, mouku a vypracujeme tužší těsto, rozdělíme na kousky, naplníme ovocem a zabalíme. |
4 | Vaříme 7-8 minut. |