Jednoduchý recept

Dvojbarevný dort

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 41657

Ingredience

Dort
240 g Cukr krupice
20 g Kakao
30 g Mouka polohrubá
120 g Mouka pšeničná hladká
120 g Mouka pšeničná hrubá
30 g Tuk
12 ks Vejce slepičí
Náplň
30 g Cukr krupice
300 g Mandle mleté
100 ml Rum
3 ks Vaječný bílek slepičí
Krém
200 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
250 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 919kJ
17% Sacharidy 60 g
55% Tuky 41 g
6% Sodík 126 mg
33% Bílkoviny 18 g

Dvojbarevný dort postup přípravy receptu:

1

Metlou vyšleháme vejce s moučkovým cukrem, postupně přisypeme obě mouky a vymícháme těsto. Rozdělíme napůl, do jedné poloviny přimícháme kakao.

2

V misce smícháme mleté mandle, cukr, bílky a vyšleháme, přilijeme rum a znovu šleháme.

3

Formu vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, vložíme tmavý díl těsta, potřeme rumovým krémem, přiklopíme světlou polovinou těsta, vložíme do trouby a pečeme přibližně 35 minut. Dort necháme vychladnout.

4

Do kovové mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vanilkový cukr, rozšleháme, vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Vyndáme z vroucí vody a ještě šleháme do vychladnutí. Nakonec přimícháme máslo, krémem potřeme korpus dortu i po stranách.

5

Před podáváním dáme do lednice vychladit.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept