Tvarohový koláč s bílkovou pěnou
65 min.
Ingredience
- 40gramůSolamyl - bramborový škrob
 - 300gramůListové těsto
 - 500gramůTvaroh měkký
 - 180gramůCukr moučkový
 - 500mililitrůMléko polotučné
 - 5kusůVaječný žloutek slepičí
 - 15gramůCukr vanilka
 - 100mililitrůOlej slunečnicový
 - 5kusůVaječný bílek slepičí
 - 100gramůCukr krupice
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
30 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
555 mg
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme tvaroh, přisypeme cukr, solamyl, vanilkový cukr, přidáme žloutky, olej a mléko. Vymícháme hladký krém.
 - 2Listové těsto vyválíme, plech vysteleme papírem na pečení a plát těsta na něj položíme. Okraje těsta tochu zdvihneme a na těsto nalijeme tvarohový krém. Povrch uhladíme stěrkou, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při střední teplotě přibližně 35 minut.
 - 3Bílky s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny, poklademe na teplý koláč a necháme vychladnout.
 - 4Vychladlý koláč nakrájíme na čtverečky a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.