Jednoduchý recept

Tvarohový koláč s bílkovou pěnou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 41661

Ingredience

100 g Cukr krupice
180 g Cukr moučkový
15 g Cukr vanilka
300 g Listové těsto
500 ml Mléko polotučné
100 ml Olej slunečnicový
40 g Solamyl - bramborový škrob
500 g Tvaroh měkký
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 451kJ
17% Sacharidy 60 g
40% Tuky 30 g
3% Sodík 51 mg
36% Bílkoviny 21 g

Tvarohový koláč s bílkovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme tvaroh, přisypeme cukr, solamyl, vanilkový cukr, přidáme žloutky, olej a mléko. Vymícháme hladký krém.

2

Listové těsto vyválíme, plech vysteleme papírem na pečení a plát těsta na něj položíme. Okraje těsta tochu zdvihneme a na těsto nalijeme tvarohový krém. Povrch uhladíme stěrkou, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při střední teplotě přibližně 35 minut.

3

Bílky s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny, poklademe na teplý koláč a necháme vychladnout.

4

Vychladlý koláč nakrájíme na čtverečky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept