Jednoduchý recept

Buchta s jablkovou náplní

  • Slovensko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Buchta s jablkovou náplní 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 41676

Ingredience

300 g Cukr krupice
750 g Jablka
15 g Kypřicí prášek do pečiva
500 ml Mléko polotučné
600 g Mouka polohrubá
125 g Máslo čerstvé
20 g Skořice mletá
30 g Strouhanka
20 g Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 659 kcal
Kilojoule 2 757kJ
31% Sacharidy 113 g
26% Tuky 19 g
3% Sodík 54 mg
23% Bílkoviny 13 g

Buchta s jablkovou náplní postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme mouku, cukr a kypřící prášek. Oloupaná jablka nastrouháme na hrubo.

2

Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a polovinu směsi z misky rovnoměrně na plech nasypeme. Nyní rovnoměrně rozprostřeme na směs strouhaná jablka, posypeme skořicí, zakapeme polovinou rozpuštěného másla, zasypeme druhou polovinou sypké směsi, zakapeme druhou polovinou másla. V mléce rozkvedláme vejce a celou hmotu na plechu rovnoměrně polijeme. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 35 - 40 minut.

3

Buchtu vyndáme, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Buchta s jablkovou náplní
Protože máme letos jablíček dost, rozhodla jsem se pro recept „Buchta s jablkovou náplní“. A udělala jsem dobře. Suroviny jsou levné, není jich potřeba tolik a buchta se krásně upekla. Pekla jsem ji na 200C cca 35 minut. Ale záleží na každém jakou má troubu a jak mu peče. Asi 10 minut před koncem pečení jsem zmírnila stupně na 180.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept