Buchta s jablkovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buchta s jablkovou náplní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (78%) |
ID receptu: | 41676 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
300 g | Cukr krupice |
750 g | Jablka |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
600 g | Mouka polohrubá |
20 g | Skořice mletá |
30 g | Strouhanka |
20 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110g |
---|---|
Cholesterol | 88,7mg |
Draslík | 403,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Strouhanka, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Buchta s jablkovou náplní postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme mouku, cukr a kypřící prášek. Oloupaná jablka nastrouháme na hrubo. |
2 | Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a polovinu směsi z misky rovnoměrně na plech nasypeme. Nyní rovnoměrně rozprostřeme na směs strouhaná jablka, posypeme skořicí, zakapeme polovinou rozpuštěného másla, zasypeme druhou polovinou sypké směsi, zakapeme druhou polovinou másla. V mléce rozkvedláme vejce a celou hmotu na plechu rovnoměrně polijeme. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 35 - 40 minut. |
3 | Buchtu vyndáme, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Protože máme letos jablíček dost, rozhodla jsem se pro recept „Buchta s jablkovou náplní“. A udělala jsem dobře. Suroviny jsou levné, není jich potřeba tolik a buchta se krásně upekla. Pekla jsem ji na 200C cca 35 minut. Ale záleží na každém jakou má troubu a jak mu peče. Asi 10 minut před koncem pečení jsem zmírnila stupně na 180.