Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 41677

Ingredience

200 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
300 g Hera
13 g Kypřicí prášek do pečiva
450 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
3 ks Vejce slepičí
1 ks Citrony

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 978kJ
16% Sacharidy 57 g
33% Tuky 25 g
3% Sodík 50 mg
13% Bílkoviny 7 g

Velikonoční zajíčci postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme, bílky odložíme stranou, žloutky vložíme do misky, přisypeme cukr, na kostky nakrájenou Heru a vše vyšleháme do pěny. Mouku prosejeme na vál, promícháme s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, přidáme vyšlehané žloutky, rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a v lednici necháme odpočinout 60 minut.

2

Těsto rozbalíme, na vále posypaném moukou pomoci valečku rozválíme na velký plát, silný 1 cm. Z těsta velikonočními formičkami vykrajujeme různé tvary (nemusí to být jen zajíčci), které skládáme na plech.

3

Z bílku vyšleháme sníh, přidáme vymačkanou šťávu z citrónu a potřeme každý kousek pečiva. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Po vytažení z trouby necháme na plechu vychladnout.

Poznámka

Velikonoční pečivo skladujeme na chladném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept