Ovocný salát s cukrovým sirupem

25 min.
Evropa
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou dužinu vodního melounu vydlabeme speciální lžičkou na melouny, odstraníme pecičky, (z melounu odstraníme také co nejvíce bílé dužiny, kterou vyhodíme, dbáme však, abychom slupku nepoškodili, vydlabanou „mísu“ z melounu přikryjeme alobalem a uložíme do chladničky). Melounovou dužinu vložíme do mísy, přidáme k ní vydlabanou dužinu žlutého melounu, jahody opláchneme, necháme okapat, zbavíme stopek, rozkrájíme na plátky a přidáme k melounům spolu s bobulemi vína.
  • 2
    V rendlíku vaříme vodu s cukrem (na mírném plameni) alespoň pět minut (až se začnou tvořit bublinky). Poté odstavíme a necháme za občasného zamíchání zchladnout. Sirupem přelijeme ovoce v míse, tu na hodinu vložíme pod fólií do chladničky. Vychlazeným salátem naplníme melounovou „mísu“ a salát ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.